torstai 5. heinäkuuta 2007

Transformers arvostelu


Transformers

Ohjaus: Michael Bay
Pääosissa: Shia LeBeuof, Megan Fox, Joshua Duhamel, Tyrese Gibson, Rachael Taylor, Anthony Anderson, Jon Voight ja John Turturro
Tuotantovuosi: 2007
Tuotantomaa: USA
Gendre: Toiminta
Ikäsuositus: K-11
Kesto: 144 min


Juonisepitykset jäävät taas kerran sepittämättä. Shia LeBeoufin näyttelemä kersa saa isältään ensimmäisen autonsa, joka osoittatuukin autobotiksi, joka on tullut suojelemaan kersaa, kun tämä liittyy jotenkin johonkin, mitä en nyt ala selittelemään. Liian monimutkaista. -Mutta itse arvosteluihin.

Transformers on kaavaltaan hieman saman kaltainen toimintaelokuva kuin Independence Day ja Godzilla. Molemmissä Yhdysvaltoja uhkaa suuri tuho ja USA:n armeija, Pentagon ja Yhdysvaltain presidentti ovat mukana kuvioissa. Ja molemmissa leffoissa on väliin heitetty nokkelaa huumoria ja vähän sellasta "heko-heko" -läppää. -Transformersissa huumoria on ängetty pikkasen liikaa. Menee jo piikasen lapsellisen puolelle vitsailu. -Esimerkkinä kohtaus, missä yksi autoboteista ruiskuttaa bensaa John Turturron näyttelemän agentin päälle ikään kuin "pissaamalla". Muutenkin nää autobotit oli välillä liiän hupsuja. Eihän Godzillakaan tehnyt mitään hassua leffassa, tai alienit Independence Dayssa ollut yhtään hupaisia. -Ja mitä pahisroboottiin, se oli kuin joku Disney leffan pahis. -Mutta vauhdikkaan ja näyttävän actionin ansiosta leffa ansaitsee kehut ja voi antaa liian huumorin anteeksi. Eikä se huumori huonoa ollut. Kyllä se paikoin sai nauramaan. Sitä oli vain pikkasen ängetty liikaa. -Kyllä ehdottomasti kuuluu DVD kokoelmiin. -Jos olisi ollut hieman enemmän sellasta henkeä salpaavaa jännitystä liian huumorin sijaan, antaisin melkein täydet pisteet, mutta liika huumori pudottaa kymmenestä kaksi pistettä, eli kasi pamahtaa, mutta on sekin ihan OK. -Vai pitäisikö antaa seiska? -Eiku annetaan kasi.
...

:):):):):):):):)/:):):):):):):):):):)

Olinpa muuten pyörällä liikkeellä kaupungissa


Päätin vaihteeksi mennä polkupyörällä kaupunkiin, kun tavallisesti liikun busseilla, mutta nyt oli mennyt kausikortti umpeen niin jouduin päätymään ratkaisuun, että pyöräilen kaupunkii. Kohta kun olen lähdössä leffaan, niin menen kyllä taas bussilla. Käytän lainakorttia nyt toistaiseksi. Pitää sit khyl ladata uutta aikaa omaan korttiin.

Uusimmat DVD leffat OSA 2

Tämä nyt sitten kanssa tuli hankittua kokoelmiin: -In the frame with Ron Howard boxi, joka sisältää elokuvat Backdraft -Tulimyrsky, Far and Away -Kaukainen maa ja Apollo 13. -Tulimyrskyn muistan parhaiten koska sen olen pariin otteeseen nähnyt aikaisemminkin aivan kokonaan tunteella katottuna joltain vanhalta VHS nauhoitukselta. -Kaukaisesta maasta olen TV:stä nähnyt jotain pätkiä, enkä muista niistä paljoakaan. Apollo 13 sama juttu. Pätkiä nähnyt, mutta ei paljon muistikuvaa koko leffasta mitä kaikkea siinä tapahtui jne. -Tänään kuitenkaan kerkiää tuskin katsoa yhtäkään ostamistani leffoista, varsinkaan Ron Howard boxista. Kaikki ovat yli kaksituntisia leffoja. Ja Cage leffanki kaa menis kyllä aika tiukoille. Leffa (Transformers) alkaa kuitenkin jo 20.30 ja ennen lähtöä pitäisi suihkussakin keretä käydä ja Cage leffan jälkeen saattaisi tulla jo pienoinen kiirus.

Uusimmat DVD leffat OSA 1

Samalla reissulla tuli sit poikettua Anttilassa, kun olin saanut liput eka lunastettua, ja kun kerran Transformers poistui velkakirjastani, päätin sitten kipaista Anttilan leffaosastolla ja sieltä tuli poimittua mukaan Nicolas Cagen tähdittämä -ja kuulemma myös tuottama -uusintafilmatisointi 70-luvun kauhuklassikosta The Wicker Man. -Tämä oli uutuusleffa, joten tämä oli vähän kalliimpi hankinta, mutta sama se. Lisäksi tuli poimittua mukaan eräs toinen elokuva -tai itseasiassa muutama elokuva yhdessä paketissa. Mutta siitä oma blogauksensa.

Liput kävin lunastamassa


Noniin, nyt on lunastettu liput sekä tämän iltaiseen Transformerssiin, että ensiviikon perjantain Harry Potteriin. Hoidin nyt senkin pois alta, niin sitten perjantaina riittää kun saapuu paikalle hieman ennen leffan alkua, että kerkee käydä vessassa jne. -Samalla reissulla tuli tehtyä jotain muutakin, mutta siitä erillinen blogaus.

Päivän toinen juoma: Fizz Original Dry Cider

Sunnuntaisaunat taas porukoilla ja otinpa saunajuomaksi tollasen Fizz Original Dry siiderin. Merkkasin juoman myös sinne Untapped sovellukse...