perjantai 18. joulukuuta 2009

Avatar arvostelut

Avatar

Ohjaus: James Cameron
Pääosissa: Sam Worthington, Zoe Salanda, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Sigourney Weaver, Michelle Rodriquez, Joel Moore, CCH Pounder ja Wes Studi
Tuotantovuosi: 2009
Tuotantomaa: USA/UK
Genre: Sci-fi
Ikäsuositus: K-13
Kesto: 162 min
Arvosana: :D
3D tehosteet: =)

Nyt joudun vähän huijaamaan juonisepityksen kohdalla kopioimalla Avatar Wikipediasta löytämäni sepityksen tähän oheen. -Omin sanoin kun ei saa mitään aikaiseksi -en tiedä miten aloittaisin sepityksen järkevästi. -No mutta, vaihteeksi näin. -Elikkä.

Tarinan päähenkilö, Jake Sully (Worthington), on entinen merijalkaväen sotilas. Sully on halvaantunut vyötäröstä alaspäin taistellessan maan päällä. Hänet on valittu Avatar-ohjelmaan, jonka tavoitteena on saada hänet taas kävelemään. Jake matkustaa Pandoraan, sankan viidakon peittämälle eksokuulle, joka on täynnä uskomattomia elämänmuotoja. Jotkut niistä ovat kauniita, mutta useimmat kammottavia. Pandora on myös Na’vi -humanoidirodun koti. Kolmimetriset siniset otukset kiiltävine ihoineen ja pitkine häntineen elävät harmoniassa oman "pilaantumattoman" planeettansa kanssa. Kun ihmiset tutkimusmatkailevat yhä syvemmälle Pandoran koskemattomiin metsiin etsiessään arvokkaita mineraaleja, Na’vit vapauttavat väkevät sotilasvoimansa puolustaakseen arvokasta olemassaoloaan.

Titanicin Oscarpalkittu ohjaaja James Cameron tekee jälleen uskomatonta työtä sci-fi genren parissa -kerrassaan upea elokuva..., tai kuten MatoApina tyyliin -TOD LOiSTava elokuva. -Upeita näyttelijäsuorituksia..., mm. pahiksen roolissa Stephen Lang tekee kyllä upean suorituksen. -Alien tähti Sigourney Weaver tekee myös tiukan tulkinnan -eikä toki pääosan Sam Worthingtonkaan huono ole. -Sitten tehosteet. -Herran isä miten hienoja -kyllä nykypäivänä osataan tehdä upeita tehostespektaakkeleita. -Siis ehdottomasti (:D) -hymiö. Elokuvan 3D tehosteille annan (=)) -hymiön -upeat kyllä nekin oli..., mutta enemmän olisi toki voinut olla. Siksi vain (=)) -hymiö..., mutta sehän ei ole yhtään huono sekään. -Uskomatonta muuten -tulipa kuitenkin parissa kohtaa nukahdeltua..., mutta se pistettäköön väsymyksen piikkiin. Olin koulu päivän jälkeen hieman uupunut -eikä kotona tullut levättyä ennen leffaan lähtöä..., jotenka ei mikään ihme että pikkasen väsytti. -Eli tälläkertaa nukahtelu ei kyllä tiputtele pinnoja. -Upea elokuva -TOD hankittava DVD kokoelmiin.

Leffaan tänään: -Avatar

MatoApina poppoolla tänään sitten katsomaan tuota James Cameronin uutuusleffaa -Avatar. -Ja arvostelut sitten illemmalla -toivottavasti ei tartte lytätä leffaa.

Päivän toinen juoma: Fizz Original Dry Cider

Sunnuntaisaunat taas porukoilla ja otinpa saunajuomaksi tollasen Fizz Original Dry siiderin. Merkkasin juoman myös sinne Untapped sovellukse...