lauantai 17. huhtikuuta 2010

Liisa ihmemaassa arvostelut

Liisa ihmemaassa

Ohjaus: Tim Burton
Pääosissa: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Grispin Glover, Stephen Fry, Michael Sheen, Alan Rickman, Matt Lucas, Marton Csocas, Christopher Lee ja Timothy Spall
Tuotantovuosi: 2010
Tuotantomaa: USA
Genre: Fantasia
Ikäsuositus: K-11
Kesto: 108 min
Arvosana: =)

19-vuotias Liisa (Wasikowska) on pienestä asti nähnyt painajaista missä hän tippuu syvään koloon maassa ja joutuu ihmeelliseen saatumaahan jossa hallitsee paha punainen kuningatar (Carter) -ja hyvä valkoinen kuningatar (Hathaway). -Jossa hullu hatuntekijä (Depp) siemailee teeta kajahtaneen rusakon kanssa. -Liisan on tarkoitus mennä naimisiin, mutta tärkeänä päivänä hän alkaa nähdä pusikoissa vilahduksia unesta tutusta kaniinista hopeakellon kanssa ja lähtee seuraamaan tätä. -Kaniini johdattaa Liisan puun luokse jonka juurella on syvä aukko. -Liisa kurkkaa aukkoon ja horjahtaa sisään. Hän löytää itsensä tutun oloisesta paikasta. -Ehkä hän ei sittenkään ole uneksinut paikasta.

Tehosteiden suurena ystävänä tämä oli juuri oikeanlainen leffa minulle. -Tässä niitä piisasi. Upeasti toteutetut tehosteet on vain kerrassaan kaunista katseltavaa. -Toki viihdyttävyys ei ole ainoastaan hienojen tehosteiden varassa vaan myös mainioiden näyttelijäsuoritusten -kuten esim. Tim Burtonin vakiotähtiin lukeutuvan Johnny Deppin suoritus hulluna hatuntekijänä -kerrassaan hulvaton. -Vaikka tarina pääosin eteni viihdyttävästi -kyllä niitä tylsiä hetkiä valitettavasti mahtui väliin jotka hieman tiputtavat pisteitä. Täten annan (=)) -hymiön eli suositeltavissa kuitenkin vielä on -ja ehdottomasti harkittavissa DVD kokoelmiin.

Ei kommentteja:

Salatut elämät

Jakso 4582 Erikalle tehdään popotomia. Matias-hahmo törmää tuttuihin pitkäkynsiin.