keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Knowing arvostelut

Knowing

Ohjaus: Alex Proyas
Pääosissa: Nicolas Cage, Chandler Canterbury, Rose Byrne, D.G. Maloney, Nadia Townsend ja Lara Robinson
Tuotantovuosi: 2009
Tuotantomaa: USA/UK
Genre: Scifitrilleri
Ikäsuositus: K-13
Kesto: 121 min
Arvosana: =)

Vuonna 1959 ryhmä ala-asteen oppilaita piirtää kukin oman näkemyksensä tulevaisuudesta. Kuvat suljetaan aikakapseliin ja haudataan koulun pihalle -tarkoituksena nostaa kapseli 50 vuotta myöhemmin, vuonna 2009, jolloin sen ajan lapset näkisivät mitä 50 vuotta sitten lapset piirsivät tulevaisuudesta.
Eletään nykyhetkeä ja koittaa päivä, jolloin kapseli nostetaan. Jokainen lapsi saa yhden piirrustuksen kapselista. Opettajana toimiva John Koestler (Cage) on mukana tapahtumassa poikansa Calebin (Canterbury) kanssa. Hän, toisin kuin muut, saa kapselista erikoisen numerosarjan sisältävän paperin. -John tutkii yksi päivä paperia hieman tarkemmin ja huomaa jotain järkyttävää. -Numerot paperissa viittaavat jokaiseen viime vuosikymmenenä tapahtuneeseen suuronnettomuuteen ja lopussa numerot viittaavat tulevaa. -Seuraava suuronnettomuus on lähempänä kuin luuletkaan.

Elokuva alkaa hieman tylsästi, mutta sitten kun alkaa jännitys ja toiminta, elokuva muutuu hetkessä viihdyttävämmäksi. -Alun tylsyyden takia arvosana laskee (=)) hymiöön, joka on kuitenkin -muistakaa, toiseksi paras, eli ei lähellekkään vielä huonoa leffaa. -Kiitos kihelmöivän jännityksen ja upeiden tehosteiden -puhumattakaan loistavista näyttelijäsuorituksista -leffa onnistuu viihdyttämään loppuun asti. -Nicolas Cage on tuttuun tapaansa mainio roolissaan. -Troija leffasta tuttu Rose Byrne pistää myös vaikuttavan roolisuorituksen. -Viihdyttävyyden kruunaa elokuvan loistava musiikki, josta vastaa säveltäjä Marco Beltrami, jonka sävellyksiä kuullaan myös mm. elokuvissa Max Payne ja Die Hard 4.0.. -Ehdottomasti hankittava DVD kokoelmiin laajentamaan jo entuudestaan laajaa Nicolas Cage kokoelmaa. Ja kyllä suosittelen myös teattereihin mentäväksi.

Ei kommentteja:

Päivän juoma: Fizz Original Dry

Oli jälleen sunnuntaisaunat porukoilla ja otin saunajuomaksi tollasen Fizz Original Dry siiderin. Merkkasin juoman myös sinne Untapped sovel...